Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blue Gender

A Blue Gender egy japán anime sorozat,ami 1998-ban készült el.

Tartalomjegyzék

Története [szerkesztés]

A történet: a 21. század elején egy úgynevezett B sejtek jelentek meg az emberi lakosság körében. A tudósok nem tudták megállítani ezeket a sejtmutációkat, azokat az embereket, akikben megjelent a B sejt, betették az alvóprogramba. Hogy segítsék az ellenszer kifejlesztését állatkísérleteket vetettek be, azonban a tesztalanyok elszabadultak, keveredtek normális társaikkal és hatalmasra nőttek. Így 2017 ben megjelent a Blue, amik hamar elszaporodtak, kiirtották az emberiség nagy részét, akik pedig életben maradtak, azok ellenállási csoportokat hoztak létre és űrbe menekültek. A főhős Yuji Kaido, aki egy alvó. A történet elején egy hibernáló központban találjuk magunkat ahol éppen a főhőst két katona és egy mecha kíséri, miközben ő egy kapszulában alszik, addig a pillanatig, amíg meg nem jelenik egy szörnyeteg. Yuji felébred és nem érti hogy mi történt. A blue megöli a két katonát de a hatalmas robottal már nem bír, Yuji eközben elmenekül és egy teremben szembetalálja magát a valósággal. Eközben megjelenik pár blue és rátámadnak. Főhősünket a mecha menti meg. Marlene Angel a mechát irányító személy, aki egy katona a második földről. Kijutnak a központból és Yuji megtudja, hogy egy egész csapatot küldtek a kimentésére. Céljuk eljuttatni a "csomagot" a második földre.

Szereplők [szerkesztés]

Yuji Kaido: egy 17 éves fiú, akiben megjelent a B sejt. Ő is bekerült az alvóprogramba és több mint 22 évig aludt. Mikor rádöbben mi is történt, összezavarodik, nem találja a helyét ebben a furcsa és könyörtelen világban. Nem érti, mért kell ennyi életet feláldozni érte és mért is ébresztették fel. Az útjuk során vonzalom alakul ki közte és Marlene közt. Később a második földön aktiválják a B sejtjeit és egy könyörtelen gyilkológépet csinálnak belőle. Japán szeijú: Kenji Nojima. Angol szinkronhang: Eric Vale. Magyar szinkronhang: Varga Rókus.

Marlene Angel: egy pilóta a Második Földről. Azonosítószáma 2805. Ő is 17 éves. Katonai kiképzést kapott kiskora óta. A katonai szigor és a kemény bánásmód meglátszik viselkedésén. Az emberek akik a földön élnek számára csak feláldozható tárgyak voltak, amíg meg nem ismerte Yujit. A hosszú út alatt megkedvelik egymást és vonzalom alakul ki köztük (meg más is de az csak később:). Az űrállomáson elválasztják őket, később Marlene harcias természetének köszönhetően csapattársak lesznek. Japán szeijú: Houko Kuwashima. Angol szinkronhang: Laura Bailey. Magyar szinkronhang: Zsigmond Tamara.

Seno Miyagi: a tudományos osztály vezetője a második földön. Ő felügyeli az alvókkal kapcsolatos kísérleteket, de a tanács manipulálja az alvók adatait. Szervez egy összeesküvést, amivel a tanácsot akarja leállítani. Japán szeijú: Katsunosuke Nori. Angol szinkronhang: Kyle Hebert. Magyar szinkronhang: Bodrogi Attila.

Tony Frost: Tony is egy alvó. Vele már a második földön ismerkedhetünk meg. Az űrben ébredt fel. Könyörtelen a Blue-val szemben, az ő képességei a példa Yuji számára. A második földön aktiválják a B sejtjeit, ezért az egyik küldetésen emberek ellen fordul és a Blue-hoz csatlakozik. Véghez akarja vinni az "ősi akaratot", ami szerinte a Föld terve az emberiség ellen. Japán szeijú: Hiroyuki Satou. Angol szinkronhang: Jerry Jewell. Magyar szinkronhang: Kossuth Gábor (AXN Sci-fi).

Joey Heald: a keleti mentőcsapatok egyik tagja. Barátságos és megértő Yujival. Mikor a csapat megfogyatkozik ő segít megtanítani Yujinak a harcos használatát. Egy Blue-val való küzdelemben meghal. Japán szeijú: Hisayoshi Suganuma. Angol szinkronhang: John Burgmeier. Magyar szinkronhang: Stern Dániel.

Robert Bradley: a keleti mentőcsapatok vezetője. Tapasztalt és bátor katona. Bármire képes hogy eljuttassa az alvót a második földre, ennek érdekében feláldozza magát. Japán szeijú: Yukitoshi Hori. Angol szinkronhang: Kyle Hebert. Magyar szinkronhang: Megyeri János.

Dice Quaid: Dice egy amolyan magányos farkas. Nem sokat tudunk róla, csak azt hogy a "nem megy neki a katonásdi". Ő segíti Yuji és Marlene útját az űrállomás felé, de ő viszont nem tart velük. Japán szeijú: Banjou Ginga. Angol szinkronhang: Dameon Clarke. Magyar szinkronhang: Sótonyi Gábor.

Alicia Whistle: Alicia egy kedves kislány, aki még nem sejti mi vár rá a Földön. Mindig vidám és energikus, néha viszont nyafogós. Az alvó csapat kiképzésén ismeri meg Yujit és elhatározza, hogy a párja lesz a csatában. Később aktiválódnak a B sejtjei, és csatlakozik Tony-hoz. Japán szeijú: Miwa Yasuda. Angol szinkronhang: Lisa Ortiz. Magyar szinkronhang: Molnár Ilona.

Zenék [szerkesztés]

Opening:

Houko Kuwashima - Tokihanate!

Ending:

Houko Kuwashima - Ai Ga Oshiete Kureta (Love Taught Me)

Blue Gender: Harcra született [szerkesztés]

  • Eredeti cím: Blue Gender: The Warrior
  • Megjelenés éve: 1999
  • Rendező: Ohata Koichi
  • Műfaj: Akció, Háború, Sci-fi, Mecha
  • Korhatár: 16
  • A sorozat újraértelmezése a film, alternatív feldolgozás.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.