Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Galactik Football

A Galactik Football egy francia animációs filmsorozat, melyet az Alphanim és a France 2 csatornák közösen készítenek a Jetix gyermek-csatorna számára. Mostanra már a 3. széria is elkészült.

Tartalomjegyzék

A Mozgás [szerkesztés]

A Mozgás egy természetes, kinetikus energia, amely sok bolygón jelen van. A Mozgás megjelenése hatalmas háborút indított el, amiben rengetegen haltak meg. Mire a kedélyek lecsillapodtak, megalakult a Flux Társaság, amely betiltotta a Mozgások mindennemű használatát, kivéve a sport birodalmában, ahol nem jelenthet semmilyen veszélyt. A Galactik Football-ban is vannak Mozgás nélküli csapatok, ilyen pl.: a Pirates, a Technoid's, és a Red Tigers.

Az Akillian Szusz [szerkesztés]

Az Akillian parányi bolygóján a Mozgást csupán "Szusz"-nak becézik az emberek. Ezen a bolygón a Szusz fényes, kék színben jelenik meg, és a játékosoknak hihetetlen akrobatikus energiát kölcsönöz. A Szusz el is tűnik Akillian-ról, és sokáig nem is használják, de aztán a Snow-Kids csapata újra "előcsalogatja", bár azt nem sejtik, hogy mindezt a Metaflux ereje miatt tudták ilyen egyszerűen megtenni. Az Akillian Szusz-on kívül még sok más Mozgás fajta létezik (a Szmog (Shadows), a Metál Üvöltés (Rykers), a Bömbölés (Wambas), a Töltet (Lightnings)), mindegyik csapatnak más és más.

Akik használták:

 • Aarch
 • Norata
 • Adim
 • Artegor

A Snow-Kids használói:

 • D'Jok (Csatár, Mezszám: 9)

- Sokszor fejeli vagy ollózza be a labdát a Szusszal. A csapatban ő az egyik legjobb Szuszhasználó.

 • Micro-Ice (Csatár, Mezszám: 3)

- Trükkös és cseles mozdulatokat hajt végre a Szusszal. Bár későn tanulja meg irányítani, cselezései hihetetlenek az energiával.

 • Mei (Védő, Mezszám: 7)

- Gyors és ügyes lesz a Szusztól, könnyedén leszereli vele az ellenfeleket. Sokszor véd ki lövéseket, mert Thrannel védők.

 • Thran (Védő, Mezszám: 2)

- Kezével képes a Szuszból egy fényes, kék pajzsot készíteni. A Szusz magabiztossá és erőssé teszi.

 • Rocket (Középpályás, Mezszám: 5)

- Sajátos trükkje a Szusszal, hogy két lába közé kapva a labdát elpörög az ellenfelek elől. A büntető rúgásokat szinte mindig ő rúgja.

 • Tia (Középpályás, Mezszám: 4)

- A Szusszal elképesztő magasságokba képes ugrani, hogy aztán onnan lője be a gólt. Nagyon akrobatikus, sokszor menti ki a csapatot a Szusz kezelésével.

 • Ahito (Kapus, Mezszám: 1)

- Figyelme és ítélőképessége nő, ha a Szuszt használja, így könnyedén kivédi az ellenséges gólokat. Bár meccs közben szinte mindig elalszik, csak néhány gólt enged be.

A szereplők leírása [szerkesztés]

- Tia: Tia már gyerekkora óta használja a Mozgást, de a szülei ezt nem veszik észre, mert nem maradt idejük a lányukra. Stella, a nevelőnő nevelte fel, szülei tudta nélkül áll be a csapatba. Mikor szülei megtudják, hogy a csapatban van, ellenzik, de Cally Mistie ráveszi őket, hogy lányuk maradhasson… Rocket azóta szerelmes belé, mióta megismerte, később a lány is viszonozza az érzéseit.

- D'Jok: ő használta másodszor a szuszt, legjobb barátja Micro-Ice. Anyja meghalt a születésekor, apja (amit csak később tud meg) Sonny Blackbones. Egy jósnő, Maya nevelte fel. Szerelmes lesz Mei-be, aki csak azért csábítja el, hogy csatár legyen, ám később ő is beleszeret a fiúba.

- Micro Ice: D' Jok legjobb barátja. Vidám fiú, Rocket után ő is elszökik. Eléggé sértődékeny. Apját nem ismeri. Nagyon jól cselezget a meccseken.

- Ahito: Ahito a csapat kiváló kapusa. Állandóan alszik, még a meccs közben is. Thran öccse.

- Thran: Thran igazi számítógépes zseni. Érdeklik a tudományos dolgok. A csapat hátvédje.

- Mei: Mei szintén a csapat hátvédje, de anyja mindig arra buzdítja, hogy csatár legyen. Mei el is éri ezt a posztot, ám rájön, hogy neki ez mégsem megy olyan jól.

- Rocket: Aarch rokona. Apja Norata, aki nem örül, hogy fia a csapatban van. Ő a kapitány és beleszeret Tiába.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.