Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gallery Fake

A Gallery Fake (ギャラリーフェイク) egy japán manga, amelyből később animefeldolgozás is készült. Az mangát Hoszono Fudzsihiko írta és Szogo Maszasi vitte képernyőre a történetet. Az anime 37 részes. Műfaja szerint vígjáték és romantikus dráma ötvözete.

Tartalomjegyzék

Történet [szerkesztés]

Az események a Tokiói öbölben meghúzódó kicsi képtár és tulajdonosai körül keringenek. Az itt lógó képek egytől egyik másolatok, de ez csak a látszat. A színfalak mögött hatalmas pénzek cserélnek gazdát olykor valós mesterművekért, olykor csupán utánzatokért.

Az anime bepillantást enged a műkincs-kereskedelem rejtett világába. Minden rész egy, vagy több műtárgy körül forog, legyen festmény vagy egy antik japán váza. A képi erőszak bemutatása elenyésző, ezért bár korhatár nélkül megtekinthető, sajátos témája miatt inkább az idősebb korosztály értékelheti.[1]

Szereplők [szerkesztés]

Fudzsita Reidzsi (藤田玲司Hepburn-átírássalFujita Reiji?)

A Gallery Fake tulajdonosa. Valaha a New York-i Metropolitan Múzeum kurátora és restaurátora volt, de összekülönbözött a felettesével mikor elkezdett gyanakodni, hogy egyes valódi műkincseket hamisnak minősítve áron alul értékesítenek. Fudzsitát rövid úton eltávolították az intézményből, ő viszont bosszút esküdött. Reidzsi művelt és intelligens férfi, szakmájában magasan képzett.
  • Japán szinkronhangja: Tosijuki Morikava.

Szara (サラ・ハリファHepburn-átírássalSara Halifa?)

Szara asszisztenseként tűnik fel, de amint később kiderül róla, valaha egy arab kisállam uralkodói családjának lánya volt. Tekintélyes képtárral rendelkeztek, habár csak titokban. Mikor egy szomszédos állam lerohanta őket, a tűzben egyetlen dolgot mentett saját magán kívül, egy Van Gogh másolatot. Szara tudta, hogy a kép nem igazi, mégis ez volt a kedvence. A lány karja és a kép a tragédiában egyaránt maradandó sérülést szenvedett. Egy zsugori orvos kezelte, aki a segítségéért cserébe átvette a Napraforgókat. A kép mely Szarától elszakadt kézről kézre járt. Ő Tokióig követte a nyomait, ahol találkozott a Gallery Fake tulajdonosával, aki valamiért úgy döntött, segít neki.[2]
  • Japán szinkronhangja: Ajako Kavaszumi.

Mitamura Szajoko (三田村小夜子Hepburn-átírássalMitamura Sayoko?)

A tokiói Takada Múzeum frissen kinevezett igazgatónője. Műveltségben méltó ellenfele a Gallery Fake tulajdonosának. A nő szerint, míg ilyen alakok vannak, mint Reidzsi, a japán képzőművészetben nem lesz javulás.
  • Japán szinkronhangja: Szacuki Jukino.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.