Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Strawberry Panic

Egy katolikus szerzetesi kolostort körülfogva áll három patinás és rangos leányiskola: a Szt. Miator, a Szt. Spica és a Szt. Lulim. Száz meg száz szerelem helyszíne ez itt, az Asutoraea no Oka (Astraea-hegy).

Nagisa-chan most érkezik a Szt. Miator leányiskola felső-középiskolájának első osztályába. Ez igen szokatlan errefelé, mivel az intézmény a legkülönfélébb korú növendékeknek ad helyet, így az sem ritka, hogy valaki óvodás korától kezdve egészen a felső-középiskola végéig ide jár. Nagisa-chan jól eltéved az Astraea Hegyet sűrűn borító erdőben, és egyszer csak meglát egy szépséges szép lányt, minek hatására le is fagy nála a rendszer. A szépségnek is egyből megtetszhet a kiscsaj, mert megfogja a nyakát, magához húzza, és homlokon csókolja. Szegény Nagisa-channak más se kellett, azonnal össze is csuklik. A későbbiekben kiderül, hogy a szépség nem más, mint Shizuma-sama. Ő az Étoile, az a személy, aki mindhárom iskolának egyfajta képviselője, akit minden diák a leginkább tisztel és szeret. Shizuma-sama azonban nem túlzottan rajong a címmel járó kötelezettségekért, ezért rendszeresen megpróbál megpattanni ezek elől.

Nagisa-chan eleven, kissé naiv teremtés, akkora szívvel megáldva, mint egy ház, és ez olyan kombó, ami mindenkire hatással van a környezetében: az új barátok valósággal rajonganak érte, élén Tamao-channal, aki szobatársa a koleszban, és elég meredek dolgokban ütközik ki a rajongása (a kollégium becsületes neve egyébként Ichigo Sha, vagyis Eper Kollégium). Shizuma-sama múltja rettentő fájdalmat rejt, ami miatt jelenleg is boldogtalan. Azonban Nagisa-chan megjelenésével meglepődve tapasztalja, hogy ennek a lánynak a hatására még az ő szívében is csitulni kezd a tél. De ennyi fájdalomtól megszabadulni nem egyszerű, talán nem is lehetséges. Az új, még sosem tapasztalt érzés Nagisa-chant is mindinkább Shizuma-samához láncolja. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy elviselje az ezzel járó roppant terhet? A történetnek ez a fő szála, de ezen kívül rengeteg szereplő kisebb-nagyobb történetének lehetünk tanúi, hol vicces, hol szívszorongató változatban. Itt van például Amane-sama, akit a Szt. Spica hercegének neveznek, és akinek szívét lassan, de biztosan maga felé fordítja Hikari-chan, egy gyönyörű és szerény leányzó.

Nálam abszolút kedvenc ez az anime. Aki szereti, ha magasra csapnak az érzelmek lángjai, annak feltétlenül kötelező darab. Velem kb. százszor fordult meg a világ, mire a végére értem, és mégsem mondható egyáltalán giccsesnek vagy felületesnek. A képi világ nagyon szép. A történetvezetésben az a zseniális, hogy miután közelről láthatjuk egy-egy szereplő életének egy epizódját, az egyéni sorsok egymással is össze-összefonódnak. Az OP/ED nekem a „nem rossz” kategóriába tartozik, de ezt bőségesen ellensúlyozza az epizódok alatt hallható (komoly)zene, amely csodálatosan szép! Ez nem is csoda, hisz a szerző Hirano Yoshihisha, számos díjjal kitüntetett zeneszerző, aki nem egy nálunk is közkedvelt anime zenéjét szerezte.

Az anime alapjául a Dengeki G’s Magazine-ban futott novellák szolgálnak (minden novella egy-egy kapcsolatot dolgoz fel). Az anime óriási népszerűségnek örvend Japánban, amit az is mutat, hogy mangát, light novel-t, drama CD-ket és dating sim játékot is kiadtak belőle (a manga egyébként meglehetősen eltérően meséli a sztorit, úgyhogy érdemes azt is elolvasni).

Stúdiók

 

Animáció gyártás MADHOUSE, Madhouse Studios
Zenei gyártás Lantis
Fényképezés G&G Direction (eps 1-3), IMAGIN (OP1), Studio CATS (eps 4), Tokyo Kids (ep 15)
Gyártás dwango, Ichigo-sha, Lantis, Marvelous Entertainment, MOVIC, Optrum, Yomiko Advertising, Inc. ( Inc.)
Stúdiófelvétel Delphi Sound

Opening és Ending

 

OP/ED Epizód Előadó Számcím
Opening 01-13 Aki Misato Shoujo Meiro de Tsukamaete
Opening 14-26 Aki Misato Kuchibiru Daydream
Ending 01-13 Mai Nakahara Himitsu Dolls
Ending 14-25 Mai Nakahara Ichigo Tsumi Monogatari
Ending 26 Aki Misato Shoujo Meiro de Tsukamaete

Készítők

 

Feladatkör Név
Látványtervező Yuka Okamoto
Karakterdesign Kyuuta Sakai
Rendező Masayuki Sakoi
Vágás Masanori Kisoi (AMGA), Shigenari Nishi (AMGA)
Zene Yoshihisa Hirano
Eredeti karakterdizájn Chitose Maki, Namuchi Takumi
Eredeti szerző Sakurako Kimino
Fényképezés Kazuhiro Yoshida (eps 4), Mayu Ohara (eps 1-3), Megumi Saito (eps 1-3), Naomi Tsuruda (eps 1-3), Takashige Sasaki (eps 4), Yasushi Kimura (eps 4), Yoshito Wakasa (eps 4), Yukiko Kaga (eps 1-3), Yukinori Shigeno (eps 4), Yuko Kawasaki (eps 1-3)
Producer Akio Sakai, Kazuya Watanabe, Kouji Saitou, Naohiro Futono, Takeshi Hamamatsu, Tsukuru Maruyama
Sztoribord Hiromitsu Morita (eps 2), Jun Fujiwara (ep 5), Kimiko Tamai (eps 4), Masayuki Sakoi (OP1), Takeo Takahashi (eps 8), Tokio Yamauchi (ep 11), Yoshihisa Matsumoto (eps 3), Yoshino Shinoda (eps 6), Yukio Okazaki (eps 7), Yukio Suzuki (eps 18)
Forgatókönyv Hideo Takayashiki (eps 2), Kazuyuki Fudeyasu (eps 4), Tatsuhiko Urahata (eps 1)

Karakterek és szinkronhangjaik

 

Karakter   Szinkronszínész
Aoi Nagisa Aoi Nagisa Mai Nakahara Mai Nakahara
Hanazono Shizuma Hanazono Shizuma Hitomi Nabatame Hitomi Nabatame
Konohana Hikari Konohana Hikari Miyu Matsuki Miyu Matsuki
Ootori Amane Ootori Amane Yuko Kaida Yuko Kaida
Suzumi Tamao Suzumi Tamao Ai Shimizu Ai Shimizu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.