Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu Yu Hakusho

Japán anime sorozat, Magyarországon az Animax csatornán (korábban A+) magyar szinkronnal sugározzák.

Az animét Yoshihiro Togashi találta ki. 112 epizódból áll, 4 fő részre bontva:

 1. Szellem detektív
 2. Toguro fivérek, a sötét harcművészetek tornája,
 3. a Shinobu Senshui, volt szellemdetektív legyőzése,
 4. az alvilág hatalmáért folytatott torna részleteit meséli el.

 

Yu Yu Hakusho
幽☆遊☆白書
Yū Yū Hakusho
Műfaj harcművészet
manga
Író Yoshihiro Togashi
Ország Japán
Kiadó Shueisha
Antológia Weekly Shōnen Jump
Megjelenés 1990. december –
1994. július
Kötetek 19
TV-anime
Rendező Akiyuki Arafusa
Noriyuki Abe
Író Yukiyoshi Ōhashi
Stúdió Studio Pierrot
Ország Japán
Csatorna Fuji Television, Animax
Első sugárzás 1992. október 10. –
1995. január 7.
Epizódok 112
Animációs film: Yu Yu Hakusho: The Movie
Rendező Noriyuki Abe
Producer Ken Hagino
Forgatókönyv Yukiyoshi Ohashi
Zene Yusuke Honma
Stúdió Studio Pierrot
Ország Japán
Bemutató 1993. július 10.
Játékidő 30 perc
Animációs film: Yu Yu Hakusho the Movie: Poltergeist Report
Rendező Masakatsu Iijima
Producer Haruo Sai
Ken Hagino
Naoharu Honokidani
Forgatókönyv Hiroshi Hashimoto
Sukehiro Tomita
Yukiyoshi Ohashi
Zene Yusuke Honma
Stúdió Studio Pierrot
Ország Japán
Bemutató 1994. április 9.
Játékidő 95 perc
OVA: Eizō Hakusho
Rendező Noriyuki Abe
Stúdió Studio Pierrot
Ország Japán
Megjelenés 1994. szeptember 21. –
1994. október 5.
Epizódok 2
Játékidő 27 perc
OVA: Eizō Hakusho II
Rendező Noriyuki Abe
Stúdió Studio Pierrot
Ország Japán
Megjelenés 1995. december 16. –
1996. február 7.
Epizódok 4
Játékidő 23 perc

Tartalomjegyzék

A kezdet [szerkesztés]

Yusuke Urameshi egy 14 éves diák, a Sarayashiki Junior középiskola tanulója. Nagyon lezser, nem törődik semmivel, önfejű, és öntörvényű karakter. Csak egy igaz barátja van, Keiko, akihez gyengéd szálak fűzik, amit önmagának is fél bevallani. Örök ellenfele Kazuma Kuwabara, akivel viszont igaz barátok lesznek a későbbiek folyamán.

Az igazi cselekmény Yusuke halálával kezdődik, amikor is elüti egy autó, mikor egy gyereket akar megmenteni. Miután a lelke a testét elhagyta, találkozik Botan-nal, a túlvilág egyik révészével, aki elmondja neki, hogy a halála felesleges volt, hiszen a gyerek túlélte volna a balesetet. Yusuke különösebben nem akad ki, mert úgy érzi, úgysem hiányzik majd senkinek, még az anyjának sem, aki mellesleg alkoholista, de miután látja, hogy milyen sokan hiányolják, még az iskolája igazgatója is, akivel mindig is csipkedték egymást, úgy dönt szeretne visszatérni az élők világába. Ekkor megjelenik Koenma, a túlvilág királyának fia, aki ad neki egy tojást, amire vigyáznia kell. Végül a testét, és Keiko-t megóvandó, tűzbe dobja a tojást, ezzel kiérdemli, hogy újra élhessen. Ám ennek feltétele, hogy a szellemvilág detektívének kell lennie, és a tojást, mert nem pusztult el, a jó cselekedeteivel kell kiköltenie.

Szellem detektív [szerkesztés]

Első küldetés [szerkesztés]

Yusuke legelső küldetése, hogy visszaszerezzen 3 tárgyat, amit a túlvilágról loptak el. Koenma sürgősnek tartja, mert nem akarja hogy az apja megtudja és elfenekelje érte. Éppen ezért Botan is az emberi világba költözik és beiratkozik Yusuke iskolájába, hogy segítsen neki. Itt lép be a sorozatba két szereplő, akik később fontos szerepeket kapnak: Kurama és Hiei.

Az első tolvaj Gouki, aki az ellopott tárgy segítségével ki tudja szívni az emberek lelkét és azután megenni azt. Yusukének nem sikerült egyből legyőznie őt, de végül sikerrel járt.

A második tolvaj Kurama, akit az alvilágban Yoko Kurama néven ismertek. Az ő tulajdonába egy tükör került, ami teljesíti egy kívánságát, de a kívánó meghal. Az a terve, hogy megmenti az anyját, aki nagyon beteg. Yusuke segt neki ebben, így nem hal meg és a tükröt visszaadja.

A harmadik Hiei, akihez egy kard került. A kard képessége, hogy akit megvágnak vele, annak egy szem lesz a homlokán, ami ha teljesen kinyílik, akkor az illető démonná változik. Yusukenek végül sikerült őt legyőznie.

Második küldetés [szerkesztés]

A "második küldetés" egy Genkai nevű öregasszony által kihirdetett torna volt. A kiírás szerint, aki megnyeri a tornát, Genkai annak adja az erejét. Egy Rando nevű alak álruhában benevezett a tornára. Azt kell róla tudni, hogy eddig 99 mestere volt, akiket megölt, miután megkapta az erejüket és most Genkai erejét akarja.

Yusuke és Kuwabara is beneveznek a tornára. Hosszú harcok után mindketten az elődöntőbe kerülnek. Yusuke szerencséjének hála legyőzi ellenfelét, de Kuwabarat Rando legyőzi.

A döntőben hosszú harc bontakozik ki Yusuke és Rando között, miben Rando van előnyben. A harc végén Rando beveti a legerősebb képességét: egy "verset-imát" mond el, amit ha az ellenfele meghall, akkor a teste nagyon kicsivé zsugorodik össze. Yusuke füle azonban a csapás előtt bedugul, így az átok Randora száll vissza és összezsugorodik.

A torna után Genkai lesz Yusuke edzője.

Harmadik küldetés [szerkesztés]

A városban különös dolgok történnek: az emberek viselkedése megváltozik, meg is támadnak másokat. Mindezt kis bogarak okozzák. Koenma Yusukere bízza a feladatot. Elmondja neki, hogy a négy szent szörny a felelős a kialakult helyzetért, ezért le kell győznie őket.

Yusuke Kuwabaraval indul el, de útközben csatlakozik hozzájuk Hiei és Kurama. Miután bejutnak a négy szent szörny várába, az egyik, Genbu az útjukat állja. A kis csapat megegyezik, hogy mindig más fog harcolni. Az első Kurama lett.

Genbu egy kőszobor kinézetű harcos, aki sok darabra tudja osztani a testét és így támadni. A testében van egy piros kő, amit Kurama egy, az előbb említett támadás közben elvesz és szétvágja. Így Genbu meghalt.

A második ellenfelük Byakko, másnevén a Fehér tigris. Vele Kuwabara küzd meg. Byakko képessége, hogy el tudja szívni mások erejét. Kuwabara úgy győzi le, hogy a szellem kardját folyamatosan fenn tartja, így Byakko túl sok erőt használ el, nem tud mozogni és leesik egy szakadékba. A csapat ezután tovább megy, de ismét Byakko állja útjukat. A harctér egy forró, savval teli terem és abba állított oszlopok. Byakko sorra rombolja le az oszlopokat, de Kuwabara átugrik hozzá és lelöki a savba. Azonban Byakko ezt is túléli, de később Seiryuu végez vele.

Egy hideg, jeges terembe érkeznek, ahol Seiryuu, másnevén a Kék sárkány várja őket. Hiei száll szembe vele. Azonban az ajtón belép Byakko, aki Seiryuutól kér egy kis erőt, hogy legyőzhesse a betolakodókat. Seiryuu ahelyett hogy erőt adna neki, megöli. Hiei 16 gyors vágással öli meg Seiryuut.

Az utolsó és egyben legerősebb ellenfelük, Suzaku a legmagasabb toronyban tartózkodik, de itt különös, ember-szerű lények támadnak rájuk. Hiei, Kurama és Kuwabara ott marad harcolni és segítenek Yusukenek feljutni a toronyba.

Yusuke ott találja Suzakut, aki nem aggódik és biztos a győzelmében. Megmutatja Yusukenek, hogy mi történik ebben az időben Yusuke világában.Az iskolában Botant és Keykot a bogarak által megfertőzött emberek támadják meg és Suzaku parancsára meg akarják ölni őket. Ez csak arra sarkallja Yusuket, hogy minél hamarabb legyőzze Suzakut. Szinte esélytelen Suzaku ellen, mivel az hasonmásokat tud létrehozni magáról.A harc végén azonban fordul a kocka: Yusukenek sikerül legyőzni Suzakut, de ez kis híján az életébe kerül. Kuwabara menti meg az életét úgy, hogy spirituális erőt ad át neki. Yusuke a varázságyú (angolul:shotgun) segítségével végez vele is.

Így az emberek világa megmenekült és Yusukeék is hazatérhetnek.

Negyedik küldetés [szerkesztés]

Koenma újabb megbízást adott Yusukenek. Egy hótündért, Yukinát kellett kiszabadítania. Azért rabolták el, mert ha elkezd sírni, akkor a könnyei értékes gyöngyökké változnak. Kuwabara amint meglátta Yukinát a Koenma által küldött videofelvételen, egyből beleszeretett és úgy döntött Yusukevel tart.

Először három démont kellett legyőzniük. Azután egy egy teremben meg kellett küzdeniük az idősebb és ifjabb Toguroval. Esélytelenek voltak Toguroék ellen, azonban Yusuke feléjük lőtte Kuwabarát a reigunnal, így ő átszúrhatta az ellenséget.

Időközben megjelent Hiei és Kurama is, akik megölték Yukina elrablóját és ekkor derült ki, hogy Yukina Hiei testvére.

A harc után Kuwabara kardja benne maradt Toguroban. Később láthatjuk, amint kiveszi magából, felpattan és a bátyjával együtt elmennek, mint akik jól végezték dolgukat.

Sötét harcművészetek viadala [szerkesztés]

Ahogy telt-múlt az idő, egy váratlan ismerős érkezett Genkaihoz, majd később Yusukéhez is: az ifjabb Toguro. Megmutatta Yusukének, hogy mire képes ha több erőt használ fel és meghívta őket a Sötét harcművészetek viadalára, ahol öt fős csapatok indulnak. Az embereket képviselő harcosok, az Urameshi csapat tagjai: Yusuke, Kuwabara, Hiei, Kurama és egy maszkos idegen. A helyszínre hajó vitte el őket, ahol több csapat utazott együtt és máris harcolniuk kellett, de csak egy csapat maradhatott. Ezután megkezdődött a csapatok közötti küzdelem.

A Rokuyokai csapat az Urameshi csapat ellen [szerkesztés]

Az első küzdelem Rinku és Kuwabara között zajlott. Rinku yoyokkal harcolt és túl gyors volt Kuwabarahoz képest, továbbá gyógyítani is tudta magát. Miután Kuwabara eltalálta őt a szellemkarddal, úgy tűnt, hogy győzött. Azonban fel kellett mennie a küzdőtérre, hogy érvényes legyen a győzelme, de Rinku megkötözte a yoyoival és így Kuwabara 10 másodperc után sem tudott visszamenni, ezért elvesztette a küzdelmet.

A második körben Roto és Kurama küzdött meg egymással. Roto elmondta Kuramanak, hogy ha nem hagyja magát, akkor megnyomja a gombot a kezében lévő kapcsolón és az emberek világában egy démon megöli Kurama anyját. Kurama nem támadott tovább, csak egy maggal dobta meg Roto mellkasát. Ez a mag egy idő után gyökereket kezdett növeszteni Roto testében, aki így mozdulatlanná vált. Kurama ezután kimondta a "varázsszót" és virágok törtek elő Roto testéből és meghalt. Kurama elpusztította a kapcsolót is.

A következő harc a Rokuyokai csapat vezetője, Zeru és Hiei között zajlott. Zeru gyors támadásokkal soozta meg Hieit és úgy tűnt övé a győzelem. Hiei a támadások után is felállt, levette a kötést a harmadik szeméről,a Yaganról és létrehozta a Fekete sárkány technikát(Chao Ensac Kokoryuuha). A támadás után Zeruból csak hamu maradt.

Az utolsó harcban Shaku és Yusuke vett részt. Shaku egy nagyon különleges alak. Valószínűleg ő a csapatából a legerősebb, de mégis kimaradt a kezdő négyesből: kockadobással döntöttek és részegen ment fel a küzdőtérre és ott is hányásig ivott. Minél részegebb, annál erősebb. Hosszú harc után Yusuke győzött, így ők jutottak tovább. (A Rokuyokai csapat másik 2 tagja el akart menekülni, mikor meglátták Hiei támadását, de Shaku akkor érkezett és megölte őket.)

Dr. Ichigaki csapata Urameshi csapata ellen [szerkesztés]

Dr. Ichigaki egy mester három tanítványát nevezte be a versenyre. A mester beteg volt és Ichigaki azt mondta a tanítványoknak, hogy ha mindhárman hajlandóak rá, hogy a doktor kísérleteket végezzen rajtuk, akkor ő meggyógyítja a mestert. A három tanítvány igent mondott, Ichigaki egy különös szerkezetet erősített rájuk, amitől erősek lettek és csak neki engedelmeskedtek. Ichigaki M1, M2 és M3-nak nevezi őket. A harc előtt Ichigaki két segítőjét és egy robotot küldött, hogy megakadályozzák Hieit és Kuramat abban, hogy időben érkezzenek a viadalra és ne tudjanak kiállni.

3 a 3 ellen volt a felállás: a három tanítvány állt ki Yusuke, Kuwabara és a maszkos idegen ellen. A harc hosszú volt, de végül a maszkos idegen győzte le mindhárom tanítványt egy képességével. Közben megérkezett Hiei és Kurama a tanítványok mesterével, akiről kiderült, hogy nem gyógyíthatatlan beteg. Ezután Ihigaki egy injekciót adott be magának és egy hatalmas szörny lett belőle, de Yusuke kiütötte őt.

A Masho csapat az Urameshi csapat ellen [szerkesztés]

A Dr. Ichigaki csapatával vívott harc után az Urameshi csapatnak meg kellett küzdenie a Masho csapattal, úgy hogy előtte nem pihenhettek. Ezen mindenki felháborodott, még Toguro és a Toguro csapat tulaja, Sakyou is. A Masho csapat tulajához mentek reklamálni, aki nem vette őket figyelembe, ezért Toguro megölte őt. A Masho csapat az alvilág öt ninjája. A harc előtt egy ápolónő megvizsgálta az Urameshi csapat tagjait és úgy döntött, hogy ketten nem harcolhatnak: Hiei és a maszkos.Továbbá Kuwabara mozogni sem tudott. Hieit az elsősegély sátorhoz vitte és ott foglyul ejtette egy erőtérrel, hogy ne tudjon harcolni.

Először Ganma, a festékmester és Kurama küzdött meg egymással. Ganma képessége, hogy akire fest valamit, annak a mozgása lelassul és később teljesen mozdulatlanná válik. Kuramát mozgásképtelenné tette és meg akarta ölni. Kurama azonban az ostorát a hajából növesztette ki és amikor Ganma elég közel ment hozzá, akkor végzett vele. Ganma a halála előtt amennyi vért csak tudott, Kuramára fröcskölt, így tovább bénítva a mozgását.

A második körben Touya, a jégmester és Kurama harcoltak. Kurama számára még midig nehéz volt mozogni és alig tudta kikerülni Touya jég elemű támadásait. Épp meg akarta ölni Kuramát, mikor az a saját testébe ültette be a halált hozó magokat és egy kardot csinált belőle, amivel leszúrta Touyat és megnyerte ezt a harcot is.A magok viszont megbénították a testét és nem tudott lemenni a küzdőtérről.

A harmadik harcban Kurama nem tudta elhagyni a küzdőteret. Következő ellenfele Bakken lett, aki meg akarta ölni a mozgásképtelen, félholt Kuramát, azonban csapata egyik tagja rászólt, ezért Bakken lelökte Kuramát a küzdőtérről és Yusuke ment fel harcolni. Bakkennek esélye sem volt a felbőszült Yusuke ellen. Azt kérte tőle, hogy ne ölje meg őt, de Yusuke amint lehajtotta a fejét, Bakken széttört a fején egy nagyobb darab követ. Yusuke ezután annyi helyen törte el Bakken csontjait, amennyin csak tudta.

A negyedik harcban Jin, a szélmester és Yusuke harcoltak. Jin először nem akart harcolni, de amikor látta Yusuke harcát Bakken ellen, akkor kedvet kapott a harchoz. Mindig egy kicsit támadta Yusuket majd visszavonult. Yusuke ezt megelégelte és le akarta lőni a reigunnal, mikor az felrepült a levegőbe, hogy gyógyítsa magát.Végül Yusuke a Reikodan nevű technikával győzte le Jint.

Az utolsó harcban újra közbeszólt a kommentátor, miszerint Yusuke nem harcolhat az utolsó ellenfél ellen. Aamennyiben nem találnak a csapatban egy harcképes embert, akkor kikapnak, de Kuwabara elvállalta, hogy felmegy a küzdőtérre.

Kuwabarának a Masho csapat kapitányával, Rishoval kellett megküzdenie. Risho földpáncélt tudott a testére rakni, ami ellen Kuwabara semmit sem tudott tenni. A nézők közül Yukina szólította meg. Mikor ezt Kuwabara meghallotta és észrevette a lányt, akkor erőre kapott és egy megnagyobbított szellemkarddal kiütötte Rishot.

Az Uraotogi csapat az Urameshi csapat ellen [szerkesztés]

Az Uraotogi csapat javaslatára kockadobással döntötték el, hogy ki kivel harcol.

Az első páros Makintaro és Hiei lett. Makintaro egy nagydarab harcos, aki a kezét fejszévé tudja átalakítani. Hiei olyan gyorsan levágta a másik kezét, hogy Makintaro észre sem vette. Ezután amikor Hieire támadt, Hiei felugrott a hátára és átszúrta a fejét.

A második körben Kuro Momotaro harcolt Hieijel. Kumo Momotaronak kapszulák voltak az övére rakva. Ha egy ellenséges támadás után megeszik egy kapszulát, akkor az a csapás többé hatástalan rá. Mikor felment a küzdőtérre kivette Hiei kardját Makintar fejéből, megvágta magát, bevett egy kapszulát. Ezután elkezdett átalakulni egy majommá, ez volt a majompáncél és Hiei kardja nem tudta megsebezni. Hiei következő támadásai után Momotaro ismét bevett egy kapszulát, így fácánná alakult. Hiei ezután egy, a fekete sárkányhoz hasonló technikát hozott létre. A kettő között az a különbség, hogy a feket sárkányt az alvilág tüzéből, ezt viszont az emberi világ tüzéből hozta létre, így sokkal gyengébb volt. Ezzel támadta meg ellenfelét, aki túlélte és bevett még egy kapszulát, amitől kutya külsejű lett. Hiei a törött kardjába vezette a fekete sárkány erejét és feldarabolta Kuro Momotarot.

A harmadik harcban Ura Urashima és Kurama harcoltak. Urashima egy falat hozott létre, hogy Kurama ne tudjon elmenekülni. Ezután kinyitotta a nála lévő dobozt, amit a csapatuk kapitányától, Onjitól kapott. A doboz különleges képessége, hogy aki ellen használják az sok-sok évet fiatalodik. Urashima arra számított, hogy Kurama kisgyerek lesz, így könnyedén legyőzheti őt, azonban Kurama az emberi teste előtt az alvilági banditák hírhedt vezetője, Yoko Kurama volt, így egy kis időre visszanyerte régi testét. Urashima mikor meglátta ezt nem mert tovább harcolni és kegyelmet kért. Ezt hallva Shishiwakumaru a küzdőtér felé dobta a kardját, ami eltalálta és megölte Urashimát.

A negyedik harc Shishiwakamaru és Kuwabara között zajlott volna, de Kuwabara belesétált Shishiwakumaru egyik támadásába, ami elrepítette egy másik dimenzióba. Azonban nem sikerült tökéletesre a támadás, így Kuwabara csak egy közeli arénában ébredt fel. A maszkos lett Shishiwakumaru új ellenfele, akiről időközben kiderült, hogy nem más, mint Genkai, aki hosszú harc után legyőzte Shishiwakumarut.

Az utolsó harcra Kuwabara visszaért az arénába és felment a küzdőtérre Onji ellen, de ő ugyan azt a technikát használta, mint Shishiwakumaru, de ő sem tökéletesen, így Kuwabara ismét egy másik helyre került. Genkai küzdött meg Onjival, akiről kiderült, hogy Suzuka és csak azért bújt egy öregember bőrébe, mert utálja az öegeket és ez még több erőt adott neki. Genkai könnyedén legyőzte.

Toguro Genkai ellen [szerkesztés]

Genkai tudta, hogy Toguro arra készül, hogy leszámoljanak egymással a múltbeli nézeteltéréseik miatt. Ezért Yusukének adta az erejét és elment, hogy megküzdjön Toguroval, még a harcművészeti viadal döntője előtt, egy erdőben. Hosszú, visszaemlékezésekkel teli harc volt. Kiderült, hogy régen egy csapat voltak Genkai,Toguro és az idősebb Toguro. Erősek akartak lenni, ezért elindultak a Sötét harcművészetek viadalán. Megnyerték a döntőt is és volt egy kívánságuk. Toguro azt kívánta, hogy örökké fiatal lehessen, mert szerinte az öregek gyengék. Ezután nem beszéltek egészen mostanáig. A harc végén Toguro megölte Genkait.

A Toguro csapat az Urameshi csapat ellen [szerkesztés]

Ez a két csapat vívta a döntőt. A csapatoknak azonban ötfőseknek kellett lenniük. Ezért a Toguro csapat tulaja, Sakyou bejelntkezett, mint ötödik tag és arra kérte Koenmát, hogy legyen ő az Urameshi csapat ötödik tagja. Koenma ezt elfogadta. Sakio egy szerencsejátékos ember, ezért azt javasolta Koenmanak, hogy amelyik csapat veszít, annak az ötödik tagja is haljon meg. Koenma, hogy ne nézzék gyávának és elkezdődhessen a döntő, elfogadta. Toguro nem akarta, hogy Sakio az életét kockáztassa, de Sakio azt mondta neki, hogy bízik benne, ezért javasolta ezt.

Először Karasu és Kurama között zajlott. Kurama kapott Suzukatól egy folyadékot, amit ha megissza, akkor egy kis idő elteltével visszaváltozik Yoko Kurama alakjába. Kurama ezt megitta a döntő előtt és arra várt, hogy mikor fog hatni az anyag, mivel Karasu kemény ellenfél volt. Karasu képessége, hogy bombákat tud létrehozni és felrobbantani azokat. Mikor Kurama átváltozott, Karasunak muszáj volt levennie a maszkját és szabadon engednie teljes erejét. Hosszú harc után Kurama a földre került és rászámoltak. A rászamolás közben egy támadást indított Karasu felé, ami célbatalált és megölte őt. Azonban Karasunak ítélték meg a győzelmet-hiába halott-, mert Kurama támadása a rászámolás után ért célba.

A második harc egy szamuráj páncélos harcos, Bui és Hiei küzdött meg. Bui nagyon lassú volt a páncéljában, ezért megvált tőle. A páncél levétele után nagyon gyors és erős - Hiei méltó ellenfele - lett. Puszta kézzel verte vissza Hiei fekete sárkány tehnikáját, ami úgy tűnt, hogy elnyeli és megsemmisíti Hieit. Azonban ő magába olvasztotta a sárkány erejét, így mégnagyobb erőre tett szert. Ezután Bui már nem tudta visszaverni a fekete sárkányt. Azt kérte Hieitől, hogy ölje meg, de Hiei méltó ellenfélként tekintett rá és meghagyta az életét.

A harmadik küzdelemben az idősebb Toguro és Kuwabara vett részt. Az idősebb Toguro nagyon alacsony, sovány, különleges képesságe, hogy a testrészeit kedve szerint változtathatja, átrendezheti a szerveit(pl. a szívét a mája helyére teszi stb.).Csak úgy lehet legyőzni, ha az agyát és a szívét is megsemmisítik. Elmondta Kuwabaranak, hogy az ifjabb Toguro megölte Genkait, ezt ugyanis a csapatból csak Kuwabara nem tudta. Ezután még többet beleadott a harcba. Suzukától kapott egy kardmarkolatot, aminek segítségével a szellemkardot - ahogy ő mondta - palacsintasütő kinézetűre formázta és szétnyomta vele az idősebb Togurot.

A negyedik küzdelem az ifjabb Toguro és Yusuke között zajlott. Sakio felajánlotta Koenmának, hogy aki most nyer, az két pontot kapjon, mivel ők ketten (Sakio és Koenma) nem harcolnak. Koenma ezt is elfogadta. Még mielőtt elkezdtek harcolni, a föld alól előmászott az idősebb Toguro és felajánlotta öccsének, hogy valamilyen fegyverré alakul és így legyőzhetetlenek lesznek. Toguro ezt nem akarta és elzavarta bátyját, az azonban rátámadt. Toguro egy csapással elintézte és kezdetét vette a fő küzdelem. Toguro nagy falatnak bizonyult, de Yusuke levette magáról a "bilincset" - amit Genkai rakott rá - hogy erősebb legyen. A levétel után Yusuke lényegesen gyorsabb lett. Így megsorozta Togurot, akinek kellett egy kis idő, hogy lábra tudjon állni. Toguro folyamatosan növelte erejét, mígnem elérte az ereje 120%-át. Ekkor úgy gondolta, hogy Yusuke nem ad bele mindent, ezért meg akarta ölni az egyik barátját. Kuwabarára esett Toguro választása. Odament és a kezét Kuwabara mellkasába döfte majd kihúzta és megjegyezte, hogy ha Yusuke most sem akar harcolni, akkor megöl még valakit. Yusuke nagyon dühös lett és újult erővel szállt szembe Toguroval. A harc végén a maradék erejéből egy hatalmas reigunt csinált amivel telibe találta Togurot. Toguro két kézzel megállította a reigunt és megsemmisítette. Ezután odament Yusukehoz, gratulált neki, a bőre lepergett, szétszakadt és meghalt.

Sakio ígéretéhez híven bekapcsolta az aréna önmegsemmisítő rendszerét, hogy ő is meghaljon. Az arénából nehéz volt a menekülés, ugyanis Toguro és Yusuke harca alatt egy fallal körülvették. Az aréna Sakioval együtt megsemmisült. Kuwabara túlélte Toguro csapását, mert az nem akarta igazából megölni, csak Yusuket akarta ösztönözni. Genkai feltámadt és csatlakozott a kis csapathoz.

Borzalmas igazságok [szerkesztés]

Ebben a részben Hiei megkapja Koenmatól a Sötét fejezetek kazettát. Erre a kazettára az emberek gonoszabbnál gonoszabb tettei vannak felvéve. Hiei nagyon nagyon akarta ezt a kazettát, de végül megsemmisítette,a nélkül, hogy megnézte volna.

Ekkor tűnnek fel új szereplők. Először 3 fiú rabolja el Yusuket, majd egy 7 tagú csapat tűnik fel, akiknek a kazettához is közük van.

Yusuke elrablása [szerkesztés]

Egy tanítási nap után Yusuke szőrén-szálán eltűnik. Keresni kezdik, mikor üzenetet kapnak, amiben az elrablók leírják, hogy hol tartják őt fogva. Hiei, Kurama, Kuwabara és Botan a segítségére indul. A házba belépve egy újabb üzenetet találnak, miszerint a forró szót tilos kimondani.

Az egyik szobába érve találkoznak az egyik elrablóal, Yuu Kaitoval, aki Yusukeék iskolájában tanul. Az ő képessége, hogy ha valaki kimond egy olyan szót, amit nem engedélyez, akkor annak elveszi a lelkét. Hiei, Kuwabara és Botan is kimondta a tiltott a szót, így testük megdermedt és elvesztették a lelküket. Kurama felajánlására változtattak a szabályon: percenként kiesik az ábécé egy betűje és azt sem szabad többé mondani. Így Kurama győz, Kaito elveszti a lelkét a másik három pedig visszakapja.

Ezután 4 ajtóhoz érkeznek és szétválnak. Mindegyik út különbözik a többitől, az egyik kacskaringós a másikban érdekes lépcsők vannak stb. Végül mind a négyen ugyanabban a szobában kötnek ki. A szobábantalálják Yusuket és az Asato Kido nevű elrablót, aki még mindig fogságban tartja Yusuket. Kido képessége, hogy ha valakinek rááll az árnyékára, akkor az nem tud mozogni. Váratlanul megjelenik Genkai, aki elmondja, hogy ez csak egy próba volt, hogy hogyan cselekdnek, ha egy barátjukat elrabolják. Azonban a 4 megmentő közül az egyik nem az akinek hiszik. Ugyanis a 3. elrabló képessége, hogy feltudja venni mások testét. Yusukenek kell kitalálnia, hogy melyik barátja a "hamisítvány", de csak egyet tippelhet. Egy kis gondolkodás után megüti Kuwabarat, aki visszaváltozik Yanagisawa Mistunarivá-a 3. elrabló.

Ezután a 2 csapat megbarátkozik egymással és Genkai elmondja, hogy az alvilágot és az emberek világát elválasztó "kerítés" egyre jobban gyengül, így kisebb osztályú szörnyek jöhetnek át az emberek világába és ennek köszönhetően egy pár ember különleges képességekre tett szert, mint pl. Kaito,Kido és Mistunari.

A sötét hetes [szerkesztés]

7 ismeretlen arra készül, hogy az alvilág és az emberek közötti pajzsot megszüntesse. Céljuk az, hogy az alvilág szörnyei átjussanak az emberek világába és mindent elpusztítsanak. Vezetőjük Sensui Shinobu, aki Yusuke elődje volt-ő is szellemdetektív volt. Szellemdetektív korában ő is hallott a Sötét fejezetek kazettáról és szemtanúja is volt, ahogy emberek kínozzák és ölik meg az alvilágbeli elfogott démonokat. Ekkor Sensui rádöbbent, hogy az emberek rosszabbak a szörnyeknél és megölte a démonkínzó embereket. Ezután eltűnt.

Mitarai Kiyoshi más néven aqua/akva. Képessége, hogy a véréből és vízből vízdémont tud létrehozni. Az volt a feladata, hogy elkapja Kuwabarat. Ugyanis Kuwabara a szellemkard segítségével képes arra, hogy elvágja az alvilágot és az emberek világát egymástól elválasztó "kerítést". Mitarai elfogta őt a vízdémonnal, de Kuwabaranak sikerült belőle kitörnie a Dimenziókardot használva-amire Sensuinak szüksége van a tervéhez. Mitarai súlyosan megsérült, de Kuwabara magával vitte őt, meggyógyították és ő mindent elmondott Sensuiról és bandájáról.

Kamiya Minoru más néven a doktor. Ő a kórházban dolgozik és olyan képességet kapott, amitől az ujjai olyan élesek lettek, mint a pengék. A kórházban szabadjára enged kis fertőző darazsakat. Mikor Yusukeék rájönnek erre, akkor a kórházba mennek és megküzdenek a doktorral. Yusuke legyőzi őt és futni hagyja. Kiderül, hogy a Sensui-incidens után új arcot szab magának és elhagyja a várost, jó útra tér.

Amanema Tsukihito, a játékmester. Egy kisgyerek, akinek az a képessége, hogy videojátékokat élővé tud tenni. Különböző játékokban kellett őt legyőzniük, pl. tenisz, repülőszimulátor stb. Sikerült legyőzniük, így meghalt. Megsajnálták őt és Koenma a cumijába gyűjtött erővel feltámasztotta. A Sensui-incidens után újra iskolába kezdett járni.

Hagari Kaname, a lövész. Képessége, hogy amit az ujjával megpöcköl, az nagy sebességel repül el. Yusukéval harcolt. Késeket, autókat és kamiont is kilőtt Yusukéra, azonban mindegyik hatástalan volt. Végül Hiei leszúrta őt. A Sensui-incidens után örökre eltűnt.

Ínyenc. Az ő képessége, hogy ha valakit megeszik, akkor utána használni tudja annak a képességeit. Sensuiék rejtekhelyén Kurama küzdött meg vele. Ínyenc száján váratlanul kibújt az idősebb Toguro, ugyanis az ő maradványait is megette Ínyenc, de ő átvette a teste felett az uralmat. Kurama egy örökké tartó illúzióba zárta.

Itsuki, a kapuőr. Az ő feladata volt, hogy fenntartsa és nagyobbítsa a lyukat a két világ közötti "kerítésen", míg ráveszik Kuwabarat, hogy vágja ketté. Sensui és Yusuke harca közben Itsuki a többieket egy árnydémon gyomrába zárta, hogy ne avatkozzanak közbe. Kuwabaranak köszönhetően a dimenziókarddal kitörtek a démon gyomrából, de már késő volt.

Sensui mikor látta társai vesztét, elhatározta, hogy megküzd Yusukevel. Ekkor derül ki, hogy a sötét hetes elnevezés, nem a 7 emberre vonatkozik, hanem arra, hogy Sensuinak tudathasadása van és 7 énje van. Továbbá Sensui az egyetlen ember, aki A/S besorolást kapott. Hosszú harc után sikerül megölnie Yusuket. Ezután az alvilágba megy és biztatja Kuwabaraékat, hogy menjenek utána, de ez csak úgy sikerülhet, ha átvágja a pajzsot. Kuwabara, Kurama és Hiei meg akarja bosszulni Yusuket, ezért Sensui után mennek az alvilágba.

Yusuke feltámadása [szerkesztés]

Mikor Koenma apja értesül arról, hogy mi történt az emberek világában és megtudja, hogy Yusuke ereiben a Mazoku vér csörgedezik, akkor az elitalakulatot küldi le az emberek közé. Az a feladatuk, hogy Yusuke testét megsemmisítsék és a pajzson keletkezett rést javítsák meg.

Mikor megakarják semmisíteni Yusuket, akkor ő feltámad és az alvilágba indul Sensui indul. A halála felkeltette a mazoku énjét, így volt képes feltámadni. Kuwabara, Kurama és Hiei nem tudják legyőzni Sensuit. Ekkor érkezik meg Yusuke, akinek több esélye van Sensui ellen. Sikerül megsebesíteni Sensuit úgy, hogy az közben a támadópajzsát használja és úgy is, ha a védelmipajzsot. Váratlanul Yusuke megtorpan és egy hangot hall a fejében, ami hozzá beszél. A hang egy hosszú, fehér hajú ismeretlené, aki erőt kínál fel Yusukenek és leszidja, amiért nem végzi ki gyorsan Sensuit. Eután Yusuke haja megnő, a testén tetoválások lesznek és erősebbé válik, mint Sensui. Megtámadja Sensuit, aki nem tudja kivédeni a csapásait, ezután egy Reigunnal telibe találja és Sensui meghal. Yusuke a lövés pillanatában tér magához és Sensuira szól, hogy meneküljön, de már késő. Sensui testéhez érve ott találja Itsukit, aki magával viszi Sensui holttestét.

Az alvilági harcok [szerkesztés]

Ez a történet utolsó nagyobb egysége.

3 ismeretlen kopasz harcos megy Yusukehez. Elmondják neki, hogy aki az erőt adta neki Sensui legyőzéséhez, az az apja volt.Az alvilági szörnyek/démonok akkor élnek sokáig, ha embereket esznek. Sok-sok évvel ezelőtt a démonok felmentek az emberek világába, de az emberek már várták őket és megtámadták. Egy Raizen nevű-aki Yusuke apja- súlyosan megsérült és bemenekült egy házba, ahol egy csinos lányt talált. A lány nem mondta el az embereknek, hogy Raizen ott van és a sérüléseit is meggyógyította. -Ez a lány volt Yusuke egyik elődje. A mazoku vér az emberek világában csak több évtized után mutatkozik meg, ezért van, hogy Yusuke családjában csak Yusuke ereiben folyik.- Szimpatikusak voltak egymásnak^^... Raizen az alvilágba visszatérve nem evett többé embert és mostanra nagyon legyengült, halálán van. Ezzel az a probléma, hogy ő az egyik legerősebb démon a 3 közül közül, ő a harc istene. Ha meghal, akkor a másik 2 démon valószínűleg egyből megtámadná Raizen birodalmát és felosztanák egymás közt. Ezért szükség van Yusukere, aki a mazoku vér tulajdonosa és Raizen fia. Az alvilágba hívják őt, hogy megtanítsanak neki mindent és olyan ereje legyen, mint amikor Sensui ellen harcolt. Yusuke erre igent mond.

Az alvilág három ura [szerkesztés]

Az alvilág egyik ura Raizen, Yusuke alvilágbeli apja. Yusuke azért vállalta, hogy az alvilágba megy, hogy kérdőre vonhassa apját, hogy miért nem engedte neki, hogy tisztességesen harcoljon Sensuival. Raizen mivel már régóta nem evett embert, van úgy, hogy csak az élelmet látja Yusukeben és megtámadja, de utána mindig magához tér. Raizen főparancsnoka, Hokushin kiképzi Yusuket. Raizen halála után mindenki elismeri őt az új vezérnek. Raizen temetésére többnél több démon jön, akik egykor Raizennel harcoltak és vereséget szenvedtek. Felkészítik rá Yusuket, hogy egyszer mindegyikükkel megkell küzdenie. A jelenlévők között van egy nő, aki szerelmes volt Raizenbe és annak férje, Enki, aki egy nagydarab démon.

Az alvilág egy másik ura Mukuro, aki egy nő és régóta ismeri Hieit. Üzenetet küld Hieinek az emberek világába, hogy az alvilágban háború készülődik és azt kéri Hieitől, hogy térjen vissza az alvilágba és harcoljon az ő oldalán. Hiei mivel erősebb szeretne lenni, elfogadja az ajánlatot. Hiei újra találkozik egykori mesterével, Shigurevel, aki az alvilág professzora/doktora. Hiei egyszer régen arra kérte Shiguret, hogy ültesse be neki a Yagan szemet, hogy annak a segítségével képes legyen megtalálni testvérét, Yukinát. Shigure elvégezte a beavatkozást és fizettségként azt kérte, hogy Hiei sosem árulhatja el Yukinának, hogy a testvére. Mukuro lerendezett egy harcot Hiei és Shigure között. Shigure volt Hiei mestere, tehát ismeri a harci stílusát. Shigure fegyvere egy kör alakú kard, amit a teste körül visel. Hiei rájött, hogy csak egyféleképpen győzheti le Shiguret: szinte védekezés nélkül nekirontott, amnek az lett a következménye, hogy Shigure deréknál kettévágta Hieit, Hiei pedig a homlokánál kettévágta Shigure fejét. Mukuro ezutát mindkettőt meggyógyíttatta.

Az alvilág 3. ura Yomi nagyúr. Ő volt régen Yoko Kurama, a banditavezér leghűségesebb embere. Azonban mikor túl erőssé kezdett válni, akkor Kurama egy bérgyilkost küldött rá, aki ugyan nem tudta őt megölni, de sikerült megvakítania. Ezután történt, hogy Kuramanak muszáj volt az emberek közé menekülnie. Yomi üzenetet küldött Kuramanak, hogy álljon az ő oldalára a háborúban. Kurama ezt elfogadta, mert valahogy békét akart hozni az alvilágra. Kurama azt a feladatot kapta Yomitól, hogy a háborúig hozzon neki 6 legalább A szintű harcost. Kurama 6 régi ismerőst kért fel, hogy segítsenek neki és azok igent mondtak. Ezután Kurama mindet felkészítette a harcra. Ők hatan: Rinku, Shaku, Touya, Jin, Shishiwakamaru és Suzuka. Ezután Kurama lett a főparancsnok, amiért neheztelt rá az előző. Egyik este az előző főparancsnok megtámadta őt, de Kurama megölte.

Yusuke a 2 alvilági vezetőnek tett egy javaslatot, miszerint rendezzenek egy viadalt és aki megnyeri az lesz az alvilág ura 5 évig. A 5 év eltelte után ismét megrendezik a viadalt és így tovább. Továbbá a győztes hozza meg az alvilág törvényeit. A démonok elfogadták, így megrendezésre került az alvilági viadal.

Az alvilági viadal [szerkesztés]

A résztvevőket csoportokra osztották. A csoport összes résztvevője egyszerre harcolt és csak 1 juthatott tovább.

Shaku mindenkit legyőzött a csoportjából, csak egy nő maradt,Natsume. Mikor Natsume a közelébe ment, hogy küzdjenek meg, akkor Shaku feladta a harcot. Érezte, hogy Natsume ellen semmi esélye sincs.

Shishiwakamarut csak Hokushin tudta legyőzni a csoportban, így ő is kiesett.

Touya könnyedén legyőzött a csoportjában mindenkit, ezután az egy-egy elleni küzdelmekben Natsume testvérével kellett megüzdenie, aki egy tűz elemet(lehet rosszul emlékszem) használó fiatal férfi. Hosszú harc után Touya alulmaradt.

Jin is legyőzött mindenkit a csoportjában. Ezután Raizen egyik régi barátjával kellett megküzdenie, aki ellen semmi esélye sem volt. Jin eszméletét vesztette a harcban és kikapott. Ellenfele ezután levitte a pályáról.

A csoportmérkőzéseken az egyik csoportban csak ketten voltak: Yomi és a fia. Ugyanis a többiek mikor meglátták, hogy Yomi ellen kell harcolniuk, akkor feladták a küzdelmet. Yomi mondta a fiának, hogy adja fel, mert nincs ellene esélye, de a fia csökönyös volt. Semmi esélye nem volt Yomi ellen. Yominak végül sikerült jobb belátásra bírnia fiát és így ő jutott tovább.

Az egy-egy elleni küzdelmekben Kuramanak Shigure ellen kellett harcolnia. Esélytelen volt Shigurevel szemben mindaddig, amíg nem öltötte fel Yoko Kurama testét. Megcsinálta egyik legerősebb technikáját: egy erdőt hozott létre, aminek az alja egy szakadék, aki beleesik az meghal. Sikerült legyőznie Shiguret, aki ezután leugrott a szakadékba.

Hiei ellenfele Mukuro lett. Mukuro készítette őt fel a tornára és Hiei Fekete sárkány technikáját is kivédte és legyőzte őt.

Yusukenek Yomi ellen kellett megküzdenie. Yusuke az alvilági erejét használva hozta létre a reigunt, de Yomi védőpajzsán nem jutott át. Yusuke ezután a hagyományos, az emberi világban használt reigunjával támadta, ami áthatolt a védőpajzson. A hosszú és kimerítő harc végén még egyszer egymásra támadtak és megütötték egymást. Yusuke elesett és eszméletét vesztette, Yomi megbírt állni, mert hallotta, hogy a nézők közül a fia biztatja.

Mikor Yusuke magához tért egy szobában, akkor csak Kurama volt ott vele. Kurama elmondta, hogy vége a viadalnak. Elmesélte neki, hogy ő-Kurama- feladta a további harcot a Shigurevel vívotti után. Mukurot valaki legyőzte. Yomit pedig a következő harcban győzték le, mert teljesen kimerítette a Yusuke elleni harc és Yomi ezután elment a fiával, hogy tanítsa őt. A viadal győztese pedig Enki lett. Yusuke ezek hallatán nagyon meglepődött, de örült, ugyanis Enki törvénybe iktatta, hogy senki sem mehet át az átjárón az emberek világába és ha egy ember véletlenül lekerül az alvilágba, akkor kitörlik az emlékeit és visszaviszik az emberek közé.

Yusuke visszatért az emberi világba. Mivel már nem lehet a szellemvilág detektívje, így boldogan élhet Keikóval.

Epizódcímek [szerkesztés]

 • 1. A próbatétel
 • 2. Ördög vagy angyal
 • 3. Egy mindenkiért, mindenki egyért
 • 4. Kettőn áll a szeretet
 • 5. Yusuke visszatér
 • 6. Kincsvadászok
 • 7. Szörnyharc
 • 8. A bűvös kard
 • 9. Kutatás indul
 • 10. Kuwabara és a csodakard
 • 11. A nagy ellentámadás
 • 12. Rando színre lép
 • 13. Titkos fegyver
 • 14. Az elvarázsolt kastély 1.rész
 • 15. Az elvarázsolt kastély 2.rész
 • 16. A fehér tigris
 • 17. Önfeláldozás
 • 18. A harmadik bestia
 • 19. A fekete villám
 • 20. Titokzatos harcmodor
 • 21. Yusuke bosszúja
 • 22. A gyöngyfakasztó
 • 23. A sötétség hírnöke
 • 24. A démoni hármas
 • 25. Az utolsó menet
 • 26. A testvérek visszatérnek
 • 27. A titokzatos verseny
 • 28. A harc elkezdődik
 • 29. Vér és virág
 • 30. Semmi sem tökéletes
 • 31. A részeges mester
 • 32. Pengeélen táncolva
 • 33. A harc folytatódik
 • 34. Esélytelen esélyesek
 • 35. Ki rejtőzik a maszk mögött?
 • 36. Tiszta lélekkel
 • 37. A rejtélyes ellenfél
 • 38. A mágikus festék
 • 39. Köd előtte, köd utána
 • 40. A mindent elsöprő küzdelem
 • 41. Váratlan fordulat
 • 42. A szerelem erejével
 • 43. Álarc mögött
 • 44. A végső próbatétel
 • 45. Harc a végsőkig
 • 46. Átváltozás
 • 47. A legendás bandita
 • 48. Az eltűntetés mestere
 • 49. Hősies küzdelem
 • 50. A varázstükör
 • 51. Az ősellenség
 • 52. Légy erős, Yusuke!
 • 53. Genkai üzenete
 • 54. Kezdődik a finálé
 • 55. Az ezüst róka feltámad
 • 56. Végső csapás
 • 57. A páncél
 • 58. A fekete sárkány
 • 59. Könyörtelen tökmag
 • 60. Rejtett képesség
 • 61. Titánok harca
 • 62. Erőnek erejével
 • 63. Több a sokknál
 • 64. A végső roham
 • 65. Láncreakció
 • 66. Bűn és bűnhödés
 • 67. Valami készül
 • 68. Az elvarázsolt ház
 • 69. Többet ésszel, mint erővel
 • 70. A kaméleon
 • 71. Az átjáró
 • 72. Az agyfűrkész
 • 73. A gonosz doki
 • 74. Vírushajsza
 • 75. A víz mestere
 • 76. Kuwabara visszavág
 • 77. Előttem az utódom
 • 78. Oszd meg és uralkodj!
 • 79. Élő célpont
 • 80. Végzet négy keréken
 • 81. A játékbarlang
 • 82. A játékmester közbelép
 • 83. Bénító félelem
 • 84. Haragnak haragjával
 • 85. Halálos páros
 • 86. A gonosz elszabadul
 • 87. Mindent a harcért
 • 88. Szörnyek erejével
 • 89. Önfeláldozás
 • 90. Irány az alvilág
 • 91. Feltámadás
 • 92. Egy különös hang
 • 93. Menni vagy maradni
 • 94. Az élet megy tovább
 • 95. Az alvilág hírnöke
 • 96. Keserű döntés
 • 97. Isten veletek
 • 98. A nagy találkozás
 • 99. A kitaszított fiú
 • 100. Mester és tanítványa
 • 101. Betyárbecsület
 • 102. Kurama csapata
 • 103. Apám akarata
 • 104. Váratlan ajánlat
 • 105. A selejtező
 • 106. Családban marad
 • 107. A legyőzöttek diadala
 • 108. Búcsú a múltól
 • 109. Kedves ellenségem
 • 110. Démon vagy szellem
 • 111. Az új vezér
 • 112. Mi lesz veled, Yusuke?

Szereplők [szerkesztés]

Yusuke Urameshi

Szinkronhang: Szaszaki Nozomu (japán), Justin Cook (angol), Gerő Gábor (magyar)

Kazuma Kuwabara

Szinkronhang: Csiba Sigeru (japán), Christopher R. Sabat (angol), Gáspár András (magyar)

Kurama (Shuichi Minamino)

Szinkronhang: Shuichi - Ogata Megumi / Yoko - Nakahara Sigeru (japán), John Burgmeier (angol), Zsigmond Tamara (magyar)

Hiei

Szinkronhang: Hijama Nobujuki (japán), Chuck Huber (angol), #001-029 Moser Károly, #030-112 Pálmai Szabolcs (magyar)

Botan

Szinkronhang: Mijuki Szanae (japán), Cynthia Cranz (angol), Vadász Bea (magyar)

Genkai

Szinkronhang: Idős - Kjóda Hiszako / Fiatal - Hajasibara Megumi (japán), Linda Chambers-Young (angol), Idős - Erdélyi Mária / Fiatal - Kiss Virág (magyar)

Koenma

Szinkronhang: Tanaka Majumi (japán), Sean Michael Teague (angol), Seder Gábor (magyar)

Keiko Yukimura

Szinkronhang: Amano Juri (japán), Laura Bailey (angol), Roatis Andrea (magyar)

Yukina

Szinkronhang: Siratori Juri (japán), Jessica Dismuke (angol), Molnár Ilona (magyar)

Shizuru "Seiryu" Kuwabara

Szinkronhang: Orikasza Ai (japán), Kasey Buckley (angol), Oláh Orsolya (magyar)

Atsuko Urameshi

Szinkronhang: Soumi Jóko (japán), Meredith McCoy (angol), Incze Ildikó (magyar)

Négy szent szörny [szerkesztés]

Genbu

Szinkronhang: Simaka Jú (japán), Chris Forbes (angol), Faragó András (magyar)

Byakko

Szinkronhang: Vatabe Takesi (japán), Andrew Chandler (angol), ? (magyar)

Seiryu

Szinkronhang: Szenda Micuo (japán), Justin Cook (angol), ? (magyar)

Suzaku

Szinkronhang: Tobita Nobuo (japán), Jerry Jewell (angol), Hamvas Dániel (magyar)

Rokuyokai csapat [szerkesztés]

Rinku

Szinkronhang: Kondo Josiko (japán), Kimberly Grant (angol), Szokol Péter (magyar)

Shaku

Szinkronhang: Vakamoto Norio (japán), Kent Williams (angol), Papp Dániel (magyar)

Zeru

Szinkronhang: Madono Micuaki (japán), Jeremy Loris (angol), Tóth Roland (magyar)

Dr. Ichigaki csapat [szerkesztés]

Dr. Ichigaki

Szinkronhang: Szaikacsi Rjúdzsi (japán), James Fields (angol), Pálfai Péter (magyar)

Masho csapat [szerkesztés]

Jin

Szinkronhang: Jamagucsi Kappei (japán), Jerry Jewell (angol), Molnár Levente (magyar)

Toya

Szinkronhang: Macumoto Jaszunori (japán), Daniel Katzuk (angol), Markovics Tamás (magyar)

Gama

Szinkronhang: Szogabe Kazujuki (japán), Christopher R. Sabat (angol), Kisfalusi Lehel (magyar)

Uraotogi csapat [szerkesztés]

Kuromomotaro

Szinkronhang: Aomori Sin (japán), Justin Cook (angol), Rosta Sándor (magyar)

Shishiwakamaru

Szinkronhang: Morikava Tosijuki (japán), Christopher Bevins (angol), Seszták Szabolcs, Varga Rókus (magyar)

Suzuki

Szinkronhang: Szogabe Kazujuki (japán), Jeremy Inman (angol), Halasi Dániel (magyar)

Toguro csapat [szerkesztés]

Ifjabb Toguro

Szinkronhang: Genda Tessó (japán), Dameon Clarke (angol), Holl Nándor (magyar)

Idősebb Toguro

Szinkronhang: Szuzuki Kacumi (japán), Bill Townsley (angol), Karácsonyi Zoltán (magyar)

Bui

Szinkronhang: Kaneo Tecuo (japán), Vic Mignogna (angol), Juhász Zoltán (magyar)

Karasu

Szinkronhang: Horikava Rjo (japán), Kyle Hebert (angol), ? (magyar)

Sakyo N.

Szinkronhang: Furuta Nobujuki (japán), Eric Vale (angol), Czvetkó Sándor (magyar)

Sensui Seven [szerkesztés]

Shinobu Sensui

Szinkronhang: Naja Rokuró (japán), Robert McCollum (angol), Kossuth Gábor (magyar)

Itsuki

Szinkronhang: Cudzsitani Kódzsi (japán), Jerome Fifty-Seven (angol), Láng Balázs (magyar)

Aqua/Mitarai Kiyoshi

Szinkronhang: Macumoto Rika (japán), ? (angol), Stern Dániel (magyar)

Alvilág [szerkesztés]

Yomi

Szinkronhang: Ebara Maszasi (japán), Rick Robertson (angol), Juhász György (magyar)

Mukuro

Szinkronhang: Takajama Minami (japán), Wendy Powell (angol), Törtei Tünde (magyar)

Raizen

Szinkronhang: Szugó Takajuki (japán), Christopher R. Sabat (angol), Rudas István(magyar)

Hokushin

Szinkronhang: Horiucsi Kenjú (japán), ? (angol), Maday Gábor (magyar)

 

Szinkron [szerkesztés]

Magyar szöveg: Krajcsy Judit
Hangmérnök: Schifferd László
Gyártásvezető: Nagy Zoltán
Szinkronrendező: Marton Bernadett

A szinkront az RTL Klub megbízásából a HangKép szinkroncsoport készítette.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Sans Ordonnance France MatHiva

(MatHiva, 2019.08.03 21:06)

Levitra Generico Prezzo Keflex 500 Mg Motilium <a href=http://cialiprice.com>buy generic cialis online</a> Achat Levitra En Fr Cialis Pas Cher Inde Levitra 10mg Generic

Hplc Amoxicillin Validation MatHiva

(MatHiva, 2019.07.31 20:58)

Remoxy Amoxicillin Bangladesh Cialis En Ligne Belgique Propecia Finacapil <a href=http://mailordervia.com>viagra</a> Acheter Viagra Ou